The Before and After of this bathroom in which there has been a reform (and it has been very worth it)

The Before and After of this bathroom in which there has been a reform (and it has been very worth it)

Although we love big changes in bathrooms and kitchens, those in which no renovations have been needed -without debris or distribution changes-, there are times when the latter are necessary to improve the use and make better use of space. Or as in this case, to open the bathroom to another room.

In the Before and After of this bathroom there has been reform with redistribution of the toilets. Even the access door has been relocated and now the bathroom is part of an en-suite bedroom with better access to the bathroom. These changes added to the impressive change of style given by the person in charge of the reform, the Dani Güe interior design studio, has given rise to this practical and very contemporary bathroom full of many of the trends of the moment.

The bathroom before

Before Bathroom Aa66 05

Before the reform, the bathroom had four pieces in the traditional style. Bath, sink, toilet and bidet and everything in a beige tone, including the toilets.

The large bathtub took up an entire wall but despite the large size of the mirror above the sink it was individual.

Before Bathroom Aa66 02

The bathroom after

After Bathroom Aa66 03

The bathroom has now undergone a major transformation and has improved its usefulness thanks to the change in layout. Its new access is now located where the bathtub used to be, it went from one sink to two, the bathtub is now an impressive shower and it was also included a toilet with a built-in cistern. The upper space generated by the cistern (approx 15 cm deep) It has been used to generate an extra “hidden” storage behind the wall panels with palillería covering of the wall.

After Bathroom Aa66 02

To provide it with more light, as it does not have a window, the access door to the bathroom is a sliding sheet of corrugated glasswhich leads to the main bedroom that enjoys a lot of natural light.

Read:  "it gives us clarity of where we are"

If something stands out in the reform, it is its commitment to the blue color in the furniture and the impressive vinyl of the shower wall. To highlight both aspects, the rest of the elements are very neutral with a large white base.

In the floor and the walls it was opted for a white tile 60 x 60 cm on the floor and the same tone in a 60 x 120 cm format on the walls.

Following the same criteria of choosing a neutral and minimalist base The partition and backlit mirrors were chosen, without frames and the minimum possible fittings. The made-to-measure countertop is also in white, as well as the sinks, toilet, push-buttons, mechanisms and even the extraction grille. The taps and accessories they were chosen in the classic chrome finish.

In this minimalist environment, the impressive Lokoloko vinyl facing the entrance, on the shower wall, as well as the blue color with which the Orac 3D panels have been painted, stand out without anyone stealing their attention. These panels cover “hidden” doors and drawers in a shade of blue in harmony with the vinyl.

Finally, highlight the “ambient” light in certain points of the bathroom such as in the shower, through a groove in the false ceiling and also in the lower and middle area of ​​the side where the toilet is located.

In view of the result, this comprehensive reform has been worth it because its owners now enjoy a spectacular designer bathroom.

After Bathroom Aa66 01

Via Dani Güe · Interior Architecture

Similar in Decoesfera | The before and after of a very old bathroom transformed into a cheerful and contemporary bathroom in a green key

Before and after a bathroom with a new distribution and a nice wallpaper